torsdag 14. februar 2008

På leting etter en far...

Tirsdag 12. februar ble jeg og Hanna med en av jentene på senteret, tanta hennes og direktøren på senteret til Cañete, en by 2 timer sør for Lima, for å lete etter en pappa. Ikke til den 12 år gamle jenta, men til hennes datter på 2 måneder.

Og situasjonen er ikke enkel. I Cañete har de et fengsel. I fengselet sitter en mann. Mannen er sannsynligvis barnets far, men nekter på at barnet er hans. Den samme mannen er også den 12 år gamle jentas svoger, gift med hennes søster, far til hennes to søskenbarn, og i tillegg sannsynligvis hennes datters far.

Grunnen til at vi dro dit, var på grunn av usikkerheten rundt hvem som er faren; er det virkelig den nektende svogeren, eller er det en tilfeldig drosjesjåfør, som er en av historiene jenta har servert tidligere. DNA-testene som ble gjort i fengselet vil gi svaret på spørsmålet. Ventetiden på 30 dager kan virke lang, men forhåpentligvis gi bevis på hva som har skjedd med den 12 år gamle jenta, som bare skulle sitte barnevakt for sine søskenbarn.

Hvis det derimot viser seg at han ikke er faren, kommer den andre aktuelle faren, drosjesjåføren, på banen, og det vil bli gjennomført nye DNA-tester. Men vi håper saken er klar før den går så langt, selv om det betyr at jentas søster må klare seg uten mannen sin i mange år fremover, og at to barn må leve med vissheten om at faren deres har forgrepet seg på ei 12 år gammel jente.

Situajsonen er slett ikke enkel, og det er en grufull realitet som er i ferd med å avsløre seg. Nettopp derfor jobber senteret for at alle skal være med å forebygge tidlig graviditet. Og det å få være en del av et slikt arbeid er et stort privilegium.

Vil du være med å hjelpe? Gi en gave til Strømmestiftelsen! Se Strømmestiftelsens hjemmeside for mer info om hvordan du kan være med å gi.

2 kommentarer:

Bente sa...

oi, så merkelig situasjon...

gleder meg til å komme på senteret, håper vi får lov? :) har lyst til å møte jentene dine :)

savner deg megamye nå! nå er det bare 8 dager igjen!!!! :D :D :D

Bente sa...

Forresten:

Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig. Arbeid raust og rikelig for Herren! For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.
1. Kor 15,58


:)