fredag 8. februar 2008

Bilparken i Peru..

.. det vil altså si utvalget av biler som ferdes her..

Det har nemlig facinert meg, og frustrert meg, dette temaet.
Det har seg nemlig sånn, de som kjenner meg kan kanskje bekrefte?, at jeg er litt over gjennomsnittlig interessert i biler til å være jente. Er ganske sikker på at det ligger i genene fra begge sider av slekta, men at Lillebergsida er den som har klart å påvirke meg mest, noe som resulterte i at jeg har både en Audi og en Golf stående. (For de som ikke kjenner begge sidene av slekta, så er det tyskimport som gjelder for Lilleberg, og mer retning japansk for Holm)

Når jeg ferdes på norske veier har jeg som vane å se på bilene som passerer, og da legger jeg vel spesielt merke til Audi, vil jeg si, samtidig som det ferdes mye annen tyskimport på de norske veiene.

Nå har vi kommet til den delen som er den som frustrerer meg. Jeg har så langt sett toppen 2 Audier her! Det kan synes som en bagatell, men det er faktisk en ting som plager meg litt, men samtidig så gjør det jo bare Peru enda mer forskjellig fra Norge, og det trenger jo ikke være dumt.. Bare uvant, som så mye annet... Så, frustrasjonen er vel mer som et savn etter tyske biler. Det skal vel nevnes at det ikke er helt tomt for tysk her, den gode, gamle folkevogna finnes i hopetall og kan sees omtrent på hvert gatehjørne.

Så er det den delen som facinerer meg, eller kanskje jeg til og med kan si skremmer meg. Kvaliteten på bilene her kan generelt sett ikke sies å være annet enn forferdelig! Jeg har sett biler som tilsyneslatende bare motoren funker på, og som aldri i livet hadde passert en eventuell EU-kontroll. Fåtallet av taxiene har sikkerhetsbelte, og fartsgrenser tror jeg ikke det er så mange som respekterer alltid. Og noe få nordmenn vet: Det er faktisk plass til 4-5 biler i bredden på en trefelts motorvei.

På Facebook er jeg med i gruppa "Jeg har enda ikke blitt overkjørt i Lima", og det kan være et mirakel i seg selv. Men har jeg overlevd de første 4 månedene, så skal jeg klare de tre siste også! Man må bare passe seg litt...

2 kommentarer:

Bente sa...

Ouæææææ...Håper jeg overlever de sju/åtte dagene jeg skal besøke deg.. Hehe... :) Gleder meg til å se de skrøpelige tilstandene;)

Ps. jeg visste at det gikk 4-5 biler i bredden på en trefelts motorvei :) I Italia var visst mottoet for trafikantene: "Det er alltid plass til en til i bredden" (...)

KLÆM *

Anonym sa...

hohooo, kameraet skal lades:D enn hvordan er det med mopedene? de greier vell tredobbelt så mange i bredden de tenker jeg.. kanskje dette er stunden for min drøm, kjøre gammel moped med halvhjelm og en gutt bakpå, denne gang Bente..

hæhæ, skikkelig bra motto i Italia, hahaa:P