onsdag 17. oktober 2007

Noen försteinntrykk...

Etter à ha vaert her i to uker nà, har jeg fàtt tid til à innta mange försteinntrykk, og bàde rukket à glemme noen, blitt vant til noen, samt à fàtt forklaring pà ting som til à begynne med virket saere.

  • Som jeg har skrevet om, var det et sjokk à möte trafikken i Lima. Det var jo tross alt det förste försteintrykket mitt. Etter à nesten ha blitt meid ned tre ganger (to av dem senest i dag), har jeg pà en màte laert min lekse, og lever i troen pà at jeg overlever dette. Har etterhvert skjönt at for at alle skal frem, sà MÀ bussen vaere sà trang. Det er ikke t-bane her, òg iallefall ikke plass til mer trafikk! Ergo: trange busser er kanskje den beste lösningen.
  • Alle barna bor hjemme hos foreldrene. Hos oss bor alle 5 hjemme, og de er mellom 24 og 31 àr! Bestemor passer barnebarnet Álvaro pà 1 àr og 8 mnd, som ogsà bor der... Det er med andre ord fullt hus, og i begynnelsen tok vi oss selv i à lure pà hvorfor barna i all verden gidder à bo hjemme sà lenge, men har funnet ut at ökonomisk sett er det jo helt genialt!
  • Et annet inntrykk, delvis relatert til det forrige, var at nàr vi kjörte rundt i byen, sà sà den sà halvferdig ut. Huset vàrt har 2 og en halv etasje, liksom. Men det er jo selvfölgelig sànn fordi man da skal ha mulighet for à bygge pà en etasje til nàr behovet skulle komme (svigerdötre, flere barnebarn osv), uten à màtte rive noe.
  • Det er ikke varmt vann i vaskene her, og har man varmt vann i dusjen er man heldig. Heldigvis er vi blant de heldige, og kan dusje nogenlunde godt (plutselig varmt-plutselig kaldt har jeg vent meg til nà)
  • Dopapir kastes ikke i do! Ooops! Flott at vi fikk vite det etter tre dager da! Hàper ikke hele lkloakksystemet stopper opp pà grunn av meg. Grunnen, har vi fàtt vite i ettertid, er at kloakkrörene er sà smà. Og nà sikkert tette...

Det var alt jeg rakk for denne gang.. Timen pà internettkafeen (som faktisk ligger i gata vàr) gikk sannelig fort denne gangen ogsà. Flere oppdateringer kommer;)

2 kommentarer:

Randi sa...

Hehe, my rart man får med sæ (og ikke får med sæ:D). Ryktet om 'den nydelige, blonde jenta' har no gått over t 'ho som tetta kloakkrøra':P

Anonym sa...

Æ å har trua på at du overleve;) nå ainna e itj aktuelt;) You go girl;) Miss you<3 Fra kveldens fjortizz...<3;):P