mandag 31. desember 2007

Iquitos!

Bare et spontaninnlegg, hadde egentlig tenkt à legge ut innlegget om julefeiringa, men tenkiske problemer gir forsinkelser..

Ja, Hanna og jeg er altsà pà ferie i Iquitos, hos Anne-Therese. Her er det varmt! Dusjer 3 ganger dagen, og det er nesten for lite. Akkurat nà regner det ute, som om det aldri skulle ha regnet för. Det er nemlig regntid, og da hender det at det bare detter ned (nei, det regner ikke konstant i regntiden, hvis noen trodde det...)

For à si litt om hva vi har gjort, bortsett fra à svette ihjel, sà besökte vi i gàr et marked i den fattigste bydelen i byen, som ligger tett ved Amazonas (eventuelt en sideelv, er ikke helt sikker). I mai/juni stiger elven, og da blir hele det omràdet vi gikk pà dekket av vann, og markedet flyttes oppover. I dette vannet bades det, vaskes klaer og de gàr pà do der... Jepp, sànn er faktisk realiteten for enkelte, og à vaere der var som à vaere i en annen verden! De drikker heldigvis ikke dette vannet da, bare sà det er sagt.

I dag var vi (Hanna, Anne-Therese, to av guttene pà La Restinga(prosjektet til Anne-Therese) og meg) pà bàttur ved Amazonas. Det var skikkelig göy! Vi sà delfiner, og badet i Amazonas! Det er en ting à krysse av pà lista over ting man bör gjöre för man dör. Deretter dro vi til et marked der i naerheten for à spise lokal Amazonas-fisk, helgrillet, servert ja, hel med hode, hale og alt! Vanlig tilbehör er banan, faktisk! Men en annen type banan enn den mamma bruker til banankaka, altsà..

Vi har ogsà tilbringt litt tid bare med à henge pà la Restinga og snakke med guttene som bor og som henger der. Det har sà langt vaert masse göy her, selv om jeg har vaert syk en dag og gàtt glipp av litt moro, men i morgen er det nyttàrsaften, sà da blir det vel mye moro à oppleve kan jeg tenke meg! Vi drar herfra tilbake til Lima den 2. januar, forhàpentligvis litt brunere enn da vi kom!

Vil önske alle et riktig godt nytt àr, hàper jula ble fin ogsà!
Nà har vi fàtt teknikken til à fungere, sà innlegget om juleaften fölger.

¡Próspero año nuevo!

2 kommentarer:

synnøve sa...

hei du! naa gleder jeg meg skikkelig skikkelig til aa komme til amazonas! juhuu! godt nyttaar igjen! nyt jungelen og regnet! beijos og saann fra synnove!

Anonym sa...

wooh, på sjekkern allerede;D nei, missunnelig på deg for det du opplever, tenk å bade i Amazonas! nå kan du og Ranveig mimre litt om Amazonas da;D