onsdag 19. mars 2008

Hva gjør man i Peru når...

... man synes trafikken går for sakte? Tuuuuuuuter!


... man skal reise med en ekte lama på 1,70 med seg? Man praier en taxi og legger den i bagasjerommet, så klart! (Fikk dessverre ikke tatt bilde av dette morsome scenarioet jeg så i dag på vei fra sykehuset, men her er det i alle fall en lama)

... man er sulten? Det må jo bli å spise noe med ris til... (Mamma, ikke la ris bli det første du serverer når jeg kommer hjem...)

... man er høy og blond "gringa"? Overser/overhører eventuelle kommentarer så godt som mulig, og prøver å ikke bli irritert og kjefte på den femtende gutten som plystrer på deg den dagen..

... man har en sammenkomst av hvilket som helst slag? Danser! Her skal man tidlig krøkes som god rompevrikker skal bli... (Vi danset salsa på et kristent møte på søndag, sammen med en klasse fra Hedemarktoppen fhs vi var heldige å få være sammen med)

... barnet ditt ikke oppfører seg? Mange velger å slå...

...
man er for fattig til å sende barna på skole? Man rett og slett sender ikke barna på skolen, men lar dem jobbe hele dagen med å tigge eller selge drops e.l. på gata, så kanskje det blir mat på bordet neste dag..

... dattera di på 14 kommer hjem voldtatt og gravid? Det finnes dem som velger å kaste henne ut av huset. Det var jo hennes feil!

... man er 15 år, har psykiske problemer og finner ut at man ikke skal gjenforenes med dattera si som man trodde, men plasseres på behandlingssenter i stedet? Vet ikke, jeg var heldigvis ikke der til å bevitne det. Men tøft er det nok, så en del gråting innebærer det sikkert...

2 kommentarer:

Bente sa...

Ååh.. Du skriv så bra!!! Va det siste mora te Allison? :'( :'( Leimæ! :(

Å en ting til... Koss ska du få me dæ lama'n heim te Norge? 1,70??!

Anonym sa...

Bra innlegg therese! Artig å lese :) Stilig å tenke på kor mye du har opplevd! Men kjenne æ glede mæ t du kjæm heim... :D Kos dæ resten av tia!