søndag 26. august 2007

Livet på Hald...

Nå har jeg vært her på Hald i 11 dager, og har fått et ganske godt innblikk i både skolehverdagen og fritiden her. For de som lurer, så er det frokost 08.00, skole 09.00-16.00, med en times middagspause fra 13.00-14.00. Etter skolen gjør vi stort sett hva vi vil (bortsett fra obligatorisk "Faith and mind" på onsdager), og de fleste har jo av den grunn blitt kjent med mange andre.

Når det gjelder de andre her, så er vi 67 studenter tilsammen, fordelt på tre forskjellige program. Hvert program har både norske og internasjonale studenter. De internasjonale kom tre dager før oss, så de hadde rukket å bli litt varme i trøya til vi kom, men jeg tror vi har tatt dem igjen nå. De har jo tross alt vært igjennom store miljøforandringer, og mye er nytt for dem, både med kultur og språk. Dette fører også til mange artige episoder, som f.eks. da de fant ut at bilene i Norge faktisk stopper for oss når vi skal over gangfeltene, og en av afrikanerne måtte sjekke om dette stemte ved å gå frem og tilbake over veien flere ganger...

Sånn ellers om miljøet, så vil jeg si at det virkelig er kremen av norsk ungdom samlet her på Hald. Alle er åpne, hyggelige og morsomme å være med. Dette gjelder selvfølgelig også for de internasjonale. Vi spiller spill (Trivial Pursuit, Setlers, Fantasi og Ligretto er det som går igjen), bader, spiser is (egen is-kiosk her på skolen), ser film (både på storskjerm og i tv-stua), og spiller sandvolley og fotball ute i hagen. Vi har med andre ord mye å finne på, det er bare fantasien som setter grenser.

Så, som en oppsumering av denne posten, så må jeg vel bare si at jeg trives veldig godt her på Hald, og at vi har mye moro. Håper og tror de kommende 4 ukene blir like bra, og har allerede begynt å tenke på at det kommer til å bli trist å ikke se alle folkene på 7 måneder.

1 kommentar:

Anonym sa...

Rart derre med bilan ass.. I england stoppe dæm jo itj vetu, så æ holdt på å bli kjørt ned fler gang æ! :p
Oda :)